BSO Piet Mondriaan Abcoude

In Abcoude is er in 2015 een kindcentrum geopend; Kindcentrum Piet Mondriaan. BSO Piet Mondriaan van KMN Kind & CO is onderdeel van dit kindcentrum en vroeg me mee te denken over de inrichting en styling van de BSO ruimtes.

Er is gekozen voor een rustige basis en gebruik gemaakt van meubels van steigerhout. Mijn doel was dat het speelgoed zou spreken in een rustige basis. Vanuit de visie van de organisatie bleek dat de medewerkers graag met natuurlijke materialen knutselen met de kinderen. Dit punt heb ik meegenomen in mijn keuzes.

Voor de groepen van de onderbouw (kinderen van 4-7 jaar) koos ik voor pasteltinten en kussens met prints die een natuurlijke uitstraling hebben. Ik koos voor op de wanden behang van Onszelf Studio. Voor de eerst groep behang met vlinders en voor de tweede groep behang met kevers. Het leuke is dat de medewerkers de groepsnamen hebben aangepast aan het behang zodat het voor kinderen makkelijk te onthouden is. Zo ontstond er een groep ‘De Vlinders’ en, je raad het al, een groep ‘De Kevers’. Daarnaast werd er op de muur een mooie opbergplek voor boeken gecreëerd en werd er van steigerhout grote houten frames gemaakt waar de medewerkers thema’s op kunnen uitlichten. Het voordeel van de lijsten is dat het gekaderd blijft waardoor het overzichtelijk blijft en niet rommelig oogt.

Voor de bovenbouwgroepen (7-12 jaar) koos ik voor gebruik van stoere kussens en industriële materialen.

Ouders, kinderen en medewerkers zijn blij met het resultaat.