DIY in huis

Wat heb ik een geluk dat ik zo’n handige man in huis heb. Ik kom nog al eens met ideeën aanzetten en zonder commentaar denkt hij na over de uitwerking ervan. Hij weet inmiddels dat ik een tikkeltje eigenwijs ben (lees een heleboel tikkeltjes) waardoor hij weet dat hij na het uitleggen van de uitwerking (en ALLE stappen die ervoor nodig zijn om het voor elkaar te krijgen) ik vaak zelf  bedenk dat het wellicht toch niet zo’n goed idee is.
Negen van de tien keer werken we toch uit wat ik in mijn hoofd heb omdat ik naast het tikkeltje eigenwijsheid ook nog een tikkeltje doorzettingsvermogen bezit 😉

Het laatste DIY (Did It Yourself) project die we in huis hebben gedaan is  van het krijtbord een memorybord maken. Het krijtbord was te gek maar ook wel donker in ons lichte huis waardoor het best op mij afkwam. Daarnaast geeft het weinig kleur en tekenen met gekleurde krijtjes was nu eenmaal niet zo fraai (Het was net of ik naar een bordtekening op school keek zoals op de basisschool vroeger). Het ophangen van posters of foto’s tussen de teksten vond ik ook lastig. Bij  mij is nu eenmaal een gouden regel in huis dat we met alles een ‘thuisgevoel’ moeten hebben. Daarom was het tijd voor een verandering.

Met losse latjes en muurverf hebben we het memorybord binnen een paar uurtjes gemaakt. Eerst heb ik het krijtbord voorzien van twee lagen muurverf. Daarna hebben we de latjes uitgemeten en op maat gezaagd waarna we ze dezelfde kleur gaven. Uiteindelijk opzoek gegaan naar persoonlijke spullen die de lijst sieren. Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en ik heb gemerkt dat het ook in de smaak valt bij mijn volgers op IG en Facebook. Zelfs Loods5 deelde een foto van mij met het bord op de achtergrond op hun eigen pagina. Dat was wel even een ‘ik-hang-de-slingers-uit’ moment.

Er zijn veel mensen die mij vragen of ik het oké zou vinden als ze ook zo’n bord maken. Natuurlijk is dat oké. Er is niets leuker dan mensen inspireren. Ik vind zelf ook echt niet steeds het wiel opnieuw uit. Geef er je eigen draai aan, zet er je eigen persoonlijke spullen in en je hebt echt een eyecatcher in huis.

Dus waar wacht je nog op… DIY!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *