Droom maar fijn kleine man…

Kleine mannetjes worden groot en daarom heb ik, zoals eerder aangegeven, de babykamer van onze zoon peuterproof gemaakt. Bij Babypark in Gouda zag ik een stijlkamer in zwart-wit. Zo fris en stoer tegelijk. Door deze kamer heb ik mij laten inspireren.

Ik ben een groot liefhebster van behang. Zeker in een kinderkamer. En dan met name het behang van het merk Studio Onszelf Amsterdam. Ze hebben behang in eigentijdse prints die een statement maken in je woning. Al eerder gebruikte ik het behang bij het inrichten van ruimtes op een naschoolse opvang (zie projecten) en in de babykamer van onze zoon. Ben je nog niet bekend met het merk? Kijk dan snel eens op de website.  Niet alleen verkopen ze geweldig divers behang maar ook posters en diverse soorten textiel.

De keuze viel op een zwart-wit print Het was wel even slikken toen mijn man de eerste baan op de muur plakte. Dag lief veertjesbehang. Bedankt voor het geborgen gevoel als ik ’s nachts een voeding moest geven.
Het behang van Studio Onszelf is een prettig behang om mee te werken waardoor het er zo op zat. Wat een verschil. Het was direct al een stoere peuterkamer geworden.

Op de een of andere manier neem ik mezelf altijd voor om voor witte verf te kiezen en puntje bij paaltje durf ik het toch niet en kies ik toch altijd voor de kleur ‘balanced mist’ uit de Flexa Finland collectie. Deze is door het hele huis te vinden. Ik ben werkelijk waar verliefd op deze kleur. Met name omdat hij omliggende tinten omarmt. Zo lijkt hij in de keuken grijzer dan in de woonkamer. Ik koos voor Vince zijn kamer ook voor deze kleur. Mede ook omdat de kleur prachtig kleurt bij de vloer van VT Wonen (kiezel). En ik heb er geen spijt van. Wel grappig dat ik echt voor zwart-wit ging en het uiteindelijk toch nog een kleurrijke kamer is geworden.

Nu het behang en de verf op de muur zit, is het tijd voor de aankleding. Het leukste moment. De kamer is niet heel groot waardoor ik wat beperkt ben in het aantal spullen. Het liefst zou ik een tipitent en schommel in zijn kamer gebruiken. Wellicht in een volgend huis. Mijn tijdschriftenrek (van de Hema) heb ik gebruikt om een boekenrek van te maken. Ik heb er zijn stoeltje (babypark) met kussen uit Ibiza bij gezet. Met het lampje (Xenos) erboven is het een knus geheel. De vlaggenlijn van Yvonne (instagram) heeft ook zeker weer een plek gekregen. Een slinger in een kinderkamer vind ik toch altijd iets van geborgenheid geven. Als laatste plaatste ik de grote ronde poef (Loods5) naast zijn bed.

De kast en commode zijn door mijn man op maat gemaakt en mogen blijven. Ik hoop dat de luierfase snel voorbij is. Dan hang ik er planken boven om nog wat leuke accessoires op te zetten. Het ledikant hadden wij destijds al op peuterbed formaat aangeschaft. Mijn man verwijderde de spijlen en plaatste de bovenste balk naar beneden. Alsof het er voor was gemaakt. Niets meer aan doen. Om het bed helemaal af te maken gebruikte ik kussens waar we ’s avonds voor het slapen gaan lekker tegenaan kruipen om een boekje te lezen. Waar ik helemaal blij mee ben is de deken die ik maakte met stof van wederom Studio Onszelf Amsterdam. De zwarte polkadot met de verschillende hertjes… te schattig. Want ach, hij is dan wel bijna een stoere peuter. Er mag toch ook wel iets lieflijk zijn in de kamer?!

Natuurlijk staat er ook nog wat op het wensenlijstje. Zo zou ik graag een rond gehaakt kleed willen en zo’n te gekke dierenkop van bijvoorbeeld Kidsdepot. En ik blijf stiekem ook fan van de Nijntjelamp. Hoe vaak ik met deze al in mijn handen heb gestaan. Ik denk wel honderd keer. Kortom, de kamer is nog lang niet perfect maar ik ben al heel erg blij met het resultaat tot nu toe. Dromen blijven we allemaal zelfs in een nieuw bed…

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *