Gastblog Biano

(Biano.nl) Binnen onze woning zijn verschillende woonstijlen geïntegreerd geweest. Zo was ons huis eerst volledig in Riviera Maison stijl. Daarna heb ik mij laten inspireren door Eric Kuster. Strak, veel donkere tinten, bontplaids, zwart-wit foto’s, kaarsen en goudtinten. Vervolgens belandde ik in een robuust/landelijke sfeer. De sfeer in onze huidige woning is een mix van stijlen. Scandinavisch, boho en een tikje romantisch landelijk is wat er in onze woning heerst.

Door de jaren heen heb ik vooral geleerd dat het zo fijn is om alles zelf te maken. Bestaande meubels zijn vaak toch net niet praktisch qua indeling. Na het kopen én verkopen van het derde tv meubel waren we het zat en namen mijn man en ik de beslissing om zelf een tv meubel te maken. Het resultaat was geweldig. Door de lengte van de muur te benadrukken door planken over de gehele breedte te plaatsen leek de kamer twee keer zo groot.

Vanuit daar begon het te kriebelen. De eetbank bij de eettafel, de salontafel, het bord achter de eettafel, de grote kast in de hal, de commode en kast in de kamer van ons zoontje, de kast in onze slaapkamer, wastafelmeubel in de badkamer en de loungebank op het balkon zijn allemaal zelf gemaakt. Natuurlijk ben ik heel gelukkig met een man die alles kan maken. Ben je niet handig? Dan is het concept ‘Fred’s bouwtekeningen’ echt iets voor jou.

Er wordt mij regelmatig gevraagd waar ik mijn wooninspiratie vandaan haal. Naast het feit dat interieur en styling mijn passies zijn, haal ik mijn inspiratie vooral uit woonmagazines zoals Vtwonen en Ariadne at home, TV programma’s, woonwinkels zoals Loods5, de Decorette, Karwei, Sissy-boy homeland, Sukha Amsterdam, L’etoile store, bloemenwinkels en boetiekjes. Daarnaast kan ik mij uren vermaken met het zoeken naar mooie sfeerbeelden op Biano.nl en social media kanalen zoals Instagram en Pinterest. Ik was als kind al visueel ingesteld. In een tijdschrift lees ik vaak niet eens de tekst, maar bestudeer ik de afbeeldingen.

Ik bedenk bij alles wat ik zie in huis, word ik er blij van? Als dit niet zo is dan doe ik het direct weg of verander ik het. Soms helpt het mij bijvoorbeeld om alle, maar dan ook echt alle accessoires op de eettafel te zetten. Dan kijk ik eens rond of er misschien een kastje weg kan of wellicht meubels verschoven moeten worden en vervolgens plaats ik ieder item weer stuk voor stuk terug. En dan probeer ik niet te denken: “Oh ja, dit kaarsenhoudertje zet ik maar hier. Ik weet het anders ook niet.” Ik vraag me dan direct af of ik dat kaarsenhoudertje wel echt terug wil plaatsen.

Zo heb ik één grote doos waar ik accessoires in mag bewaren. Als het niet meer past moet er iets weg. Een tweede gouden regel is dat ik me niet laat meeslepen door trends. Soms is er een seizoen waarbij de trend nu eenmaal niet bij ons past. Dan laat ik hem lekker aan mij voorbij gaan en wacht op het volgende. Dichtbij je eigen gevoel blijven is het belangrijkst. Als laatste zorg ik dat alles opgeruimd blijft. Spullen in manden, dozen of kratten plaatsen helpt daarbij. En vooral afscheid nemen van spullen kan soms verademend zijn. (klik hier voor voorbeelden)

Er is uiteraard nog wat te wensen. Het gevaar van alle inspiratiebronnen om mij heen is dat ik telkens weer in de verleiding kom om een verandering door te voeren in ons huis. We zouden graag de keuken willen schilderen en de plinten van de vloer licht maken.

Voor mij is zorgen voor mijn inrichting bijna hetzelfde als zorgen voor mijzelf. Als het niet goed voelt, dan doe ik er iets aan…Vind jij het lastig om van jouw woning een ‘thuis’ te maken. Ik help je er graag bij. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Ook low-budget is er veel mogelijk om een heel ander sfeerbeeld neer te zetten. Kijk bij mijn contactpagina voor meer informatie.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *