Gek op bloemen

Binnen mijn interieur heb ik een grote liefde voor verse bloemen. Het liefst zou ik iedere week verse bloemen halen. Ik heb ook mijn favoriete adresjes om ze te kopen. Toch, als je de juiste adressen hebt gevonden, is het niet nodig om iedere week op pad te gaan. Met een beetje mazzel (en de juiste voeding) staan bloemen zo’n twee weken. Daarnaast kies ik graag voor een sterke basis en vul ik deze zo af en toe aan met nieuwe bloemen. De bloesemtakken, die momenteel volop te verkrijgen zijn, zijn een goed voorbeeld van zo’n sterke basis die gerust minimaal een maand goed blijft.

Een boeket kan in je interieur een echt statement maken. Er is natuurlijk ook keuze uit honderden verschillende bloemen met ieder een eigen verhaal. Het is het waard om eens de geschiedenis van een bloem te googlen als je ze in huis haalt. Ik probeer ook altijd aan de bloemist te vragen hoe de bloemen heten als ik er de naam niet van weet.

Ik zeg wel eens, bloemen geven emoties weer. Op Valentijnsdag zijn de rozen niet aan te slepen. Ze zijn romantisch, zacht en bestaan uit verschillende lagen. De juiste bloem om je liefde te verklaren. Een magnoliatak daarentegen is sterk en robuust op het eerste oog maar als je er goed voor zorgt geeft ze je de mooiste bloemen, puur en oprecht.
Een amaryllisbol (groot favoriet in mijn huis) laat je maanden wachten en stelt je geduld op de proef. Dan komt er eindelijk, na weken, zo’n lelijke lange groene stengel die nog krom staat ook om je uiteindelijk een week lang te kunnen plezieren met prachtige grote bloemen. Verfijnd met een romantische randje.

Mijn voorkeur gaat uit naar veldbloemen. En dan het liefst verschillende bij elkaar in één vaas. De vaas is trouwens ook iets om goed over na te denken. Zo heb ik een magnoliatak staan in een stoere pot van PTMD en staat de kersenbloesem in een sierlijk doorzichtige vaas. Zet je bloemen in een vaas met pasteltint krijg je al snel het romantisch gevoel.

Ik ben iets minder fan van het bladgroen. Als ik een opgemaakt boeket krijg, is dat dan ook het eerste wat ik eruit gooi. Mijn boeketten zijn losjes met veel kleur en verschillende texturen.

Ben je iets minder creatief in het kiezen van je bloemen? Kijk dan eens op www.bloomon.nl
Zij stellen zelf boeketten voor je samen en je kan een abonnement afsluiten waarin je zelf aan kan geven hoe vaak zij je een mooi boeket (met seizoensbloemen) toezenden.

Ik houd het toch echt op mijn uitstapjes naar de bloemist. Iedere keer een feestje, en iedere keer verschrikkelijk moeilijk om een keuze te maken. Als een kind in een snoepwinkel….

2 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *