Groeten uit Texel

Afgelopen zomer ging ik met mijn gezinnetje richting Texel. Zodra je op de boot stapt, de zeemeeuwen ziet vechten om een stukje brood en de wind door je haren voelt weet je dat je een rustgevende tijd tegemoet gaat. Over Texel is er al veel gezegd en geschreven. Ik neem jullie in deze blog graag mee naar mijn favoriete interieurshops van het eiland.

In Den Burg zit de landelijke woon- en quiltwinkel “De Scholekster“. Bijzonder aardewerk, tafellinnen, leuke keukenaccessoires en alle benodigdheden voor patchwork en quilten zijn in deze winkel aanwezig. Dus als je van mooi aardewerk en stoffen met prachtige designs houdt, dan moet je zeker een bezoek brengen.

Als je Texel zegt, zeg je Kees de Waal. De woonwinkel waar je echt de tijd voor moet nemen. Even diep inademen voordat je naar binnen stapt is nodig, het is er namelijk smal, druk en overvol. Als je denkt dat je aan het einde van de winkelbeleving bent gekomen heb je het vaak mis. Dan blijkt er nog een verdieping te zijn. Dat je niet met lege handen naar buiten loopt is vaak een feit. Je ziet in Den Burg dan ook overal de tasjes van deze woonwinkel.

De volgende woonwinkel in Den Burg is “Koot en Aercher”. Een prachtige robuuste winkel met tal van prachtige woonitems. Stoer, robuust, landelijk en industrieel zijn hier de codewoorden. Van schapenvachten tot warme vesten. Van wanddoeken tot droogbloemen. Daarnaast zijn de dames in de winkel erg gezellig.

De winkel die op mij de meeste indruk heeft achtergelaten is “Stek”. Nog maar een paar maanden is deze winkel open en het is een echte shopbeleving. Prachtige producten, prachtige etalages en een geweldige inrichting. De producten in de winkel waren op kleur neergezet toen ik er was. Dat vond ik vernieuwend. Ook voor de allerkleinste zijn er leuke items te koop. Het fijne is dat er ook een webshop is. Dus ik zeg… SHOPPEN!

In De Koog moet je zijn bij Mieters en Zilt&Zo. Met name deze laatste is echt het bezoekje waard. Een mooi ingerichte winkel met zeer uitgebreid assortiment.

Stap jij binnenkort op die boot richting één van de mooiste plekjes van Nederland, vergeet dan vooral je portemonnee niet mee te nemen. Veel plezier…

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *