Hammam in eigen huis

Veel mensen dromen van een grote badkamer met een Hammam gevoel. Bij het kopen van ons appartement hadden ook wij die droom. De grote badkamer is het cadeautje van dit appartement. En het was  gelukt om een goede basis neer te zetten. Mooie spots, een donkere tegel met glitters afgewisseld met mozaiekstrips. Toch heb ik altijd nog iets gemist. Daarom namen we de beslissing om de badkamer een kleine renovatie te geven. Met als grootste doel voor ogen, low budget! We wilde het voor 500,- euro gaan doen. Met alles op ons wensenlijstje leek het een onmogelijke opgave.

Waar we als eerst naar hebben gezocht was een ligbad. Ik vond op marktplaats een bedrijf in Breda dat handelt in badkamerspullen die transportschade hebben. Op de foto’s was niets te zien dus gokte we het er op. We leenden een busje en reden naar Breda.
Daar aangekomen bleek er genoeg keuze te zijn. Het bad dat wij hebben uitgezocht leek niets te mankeren. Een vrijstaand ligbad voor een spotprijs met onzichtbare transportschade. Die ging mee. Daarnaast vond ik nog een partijtje tegels, een prachtige kraan en een ronde wasbak. En alles mocht voor een zogenoemd ‘prikkie’ mee.

We kochten een kraan voor bij de wastafel bij de Karwei met 70% korting en maakten zelf van steigerhout een wastafelmeubel die ik verfde in de kleur balanced mist van Flexa. Een paar weken was de badkamer niet om aan te zien. Waarom blijkt alles altijd meer werk te zijn dan aanvankelijk gedacht? Maar wat was het mooi geworden en nu kon het leukste gedeelte van start gaan. De aankleding kon beginnen.

Wat ik nog miste was een grote spiegel. Spiegels zijn vaak kostbaar en ik had nog 150 euro over om de styling te doen. Op een donderdagochtend was ik bij de outlet van Loods5 in Zaandam. Zijn jullie daar al eens geweest? De outlet is haast net zo mooi als de winkel zelf. En daar stond hij. De spiegel van mijn dromen. Super groot met de perfecte afmetingen, opvallend door zijn ronde cirkels en van geweldig hout. Ik keek mijn vriendin al peinzend aan. Het was haast onmogelijk dat de spiegel binnen budget zou vallen. Wat bleek… Afgeprijsd van 299,- voor 65,- euro. Ik was als een kind in een snoepwinkel zo blij. Zelfs zo blij dat ik hem kocht en bij de auto aangekomen (lees een Renault Twingo) bleek dat ik weer snel in volwassen stand moest gaan staan. Het was onmogelijk om deze spiegel mee te krijgen in mijn geliefde autootje. SOS! Wat had ik een geluk dat de schoonvader van mijn vriendin het geen probleem vond naar Zaandam te rijden en de spiegel mee te nemen. Kon ik toch weer even springen als een kind.

En als je dan nog 85,- euro over hebt en toch nog heel wat nodig hebt dan ga je naar de low-budget stores. Tenminste ik wel. Als eerste naar de Action waar ze prachtige gastendoekjes hadden voor 1,- euro per stuk. In de pocket. Door naar de Xenos voor een zeepje aan touw. Bij de Tuinen kocht ik een houten lepel en badzout. Bij Rituals  badschuim, Dao. Die ruikt heerlijk en heeft ook nog eens een prachtige verpakking. Bij de Karwei kocht ik de wasmand, de prullenbak en het bakje voor onze tandenborstels. Allemaal met 50% korting. En als laatste kocht ik de manden voor in het wastafelmeubel bij de Woonexpress. De badmat, althans, het is een kleedje dat ik heb gedoopt als badmat is van de KwantumDe ladder, steenmal en zilveren bakjes had ik nog liggen en plaatste ik ook in de badkamer. Net als de Hammamdoek van Koeka en het Buddhabeeld. Budget -35,00 euro. Oké ik geef toe, het is me dus niet helemaal gelukt. Maar als je voor 535,- euro je eigen Hammam badkamer kan maken inclusief nieuw ligbad, denk ik dat we het heel goed hebben gedaan. Trots!

Het was weer even werk maar het is het allemaal weer waard geweest. Het is zo heerlijk als ik het bad laat vollopen na een lange werkdag met die heerlijk geurende badschuim van Rituals, ik de spotjes dim en een rustig muziekje opzet. Zennnn….

Wil jij ook graag je badkamer verbouwen? En weet je niet waar te beginnen? Ik help je graag. Kijk bij contact voor meer informatie. 

2 Reacties

    1. Hallo Stella, ik ze je reactie nu pas. Excuses daarvoor.
      We hebben alles zelf gedaan. Ik ben gezegend met een man met twee rechter handen.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *