Het is net een strandtentje

balkonHbalkonet appartement waar ik in woon is echt ons paleisje. We hebben er al zoveelaan gedaan. Grote ergernis waren nog altijd de grijze muren van het balkon. Omdat de gemeente wil dat het aangezicht van het pand hetzelfde is (we wonen in het centrum) mogen de wanden buiten niet worden geschilderd. Dit jaar was ik het zat. Ik droom al lang van een licht balkon.

Per toeval kwam ik terecht op het balkon bij de buren en wat zag ik daar… een lichte vloer en lichte wanden. Tenminste de wanden die niet zichtbaar zijn. Ik kon haast niet geloven hoeveel ruimtelijker het leek. Nog diezelfde middag kocht ik dezelfde kleur van onze binnenmuren (Flexa serie Finland) in een buitenverf  en begon ’s avonds te schilderen. Nou ja… mijn man begon te schilderen. Het was alsof we er bij iedere kwaststreek een vierkante meter bij kregen.

2016-09-02 20.57.57

Het weekend daarop pakten we de vloer aan. Dit keer kon ik meer doen dan vanaf de zijlaan mentale support geven en koffie aanreiken. Mijn man en ik zijn een goed klusteam. Altijd al geweest. Ik kan er echt van genieten om samen iets aan te pakken. Na een weekend heel hard werken mag het resultaat er zijn. Het is net alsof we een klein strandtentje bezitten. Het hout kraakt hetzelfde en de hoeveelheid licht is prachtig, alsof de zon schijnt. Dat de grootste muur nog steeds donkergrijs is neem ik maar voor lief.

balkonTerwijl ik deze blog schrijf heb ik vanavond voor het eerst de kaarsjes weer aangestoken. Wat wordt het snel donker buiten. Dat is best wennen. We moeten mentaal maar afscheid nemen van de zomer en ons voorbereiden op het gure weer dat de herfst met zich mee kan brengen. Maar ach, strandtenten kunnen in de herfst ook zeer aangenaam aanvoelen daarom geniet ik gewoon nog een paar maanden door van ons nieuwe stukje woongeluk. Dan maar een dikke trui aan. Waar zag ik nu ook alweer dat ene leuke plaid? Hmmm even googelen…

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *