Verliefd op Ibiza

Dit jaar zit het er voor ons niet in om op vakantie te gaan. We hebben immers een nieuw bed gekocht (zie vorige blogs). Als ik dan de vliegtuigen in de lucht zie en ik mij bedenk dat de mensen die erin zitten best wel eens naar Ibiza zouden kunnen reizen ben ik stik jaloers. Vorig jaar oktober ben ik er met mijSluiz Ibizan mannen geweest en het was er fantastisch. Ik ben totaal verliefd op het eiland geworden. Het hangt daar gewoon in de lucht. Als je het eenmaal hebt opgesnoven heb je het te pakken.

We waren 14 dagen op het eiland waarvan we 10 dagen een auto huurden. Daar ontkom je haast niet aan als je het ‘vrije’ gevoel wilt ervaren. We hebben het hele eiland gezien. Dat kost dan ook geen enkele moeite omdat het niet groot is. Ik bedoel echter meer dat we het eiland binnenste buiten hebben gekeerd. Ik zocht op internet naar de plekjes die je wel bezocht moest hebben en daar zijn we naar opzoek gegaan. Als je denkt dat je alles in twee weken wel hebt gezien dan heb je het mis. Het eiland kent overal verborgen schatten. Wat een verlaten stuk gebied lijkt duikt ineens een romantisch restaurantje of hip boetiekje op.

Omdat het de eerste keer op het eiland was hebben we met name de ‘must-see’ opgezocht. Denk hierbij aan de Sluiz IbizaHippie Markt en uiteraard Ibiza stad. Maar daar horen de woonwinkels Sluiz (www.sluizibiza.com) en Happinez (www.happinezibiza.com) zeker bij. Sluiz is van Nederlandse eigenaren en dat merk je al goed als je het terrein op komt rijden. Design koeien verwelkomen je waarna je het parkeervak kan kiezen dat bij jou past. Er staan namelijk parkeerborden met teksten op het terrein. Van Big ass tot milf. Ik verklap niet waar mijn persoonlijke voorkeur naar uit ging. Of kan ik beter zeggen naar de voorkeur van mijn man. De winkel zelf is een loods en er is van alles te vinden. Kussens, verlichting, houten accessoires, kleding, sieraden, keukenspullen, buitenleven etc. Je wordt er heel hebberig van. Ook de buitenruimte waar een bar met zitplekken te vinden is spreekt me aan. Ik moet toegeven dat het niet goedkoop is maar ik ging er niet met lege handen vandaan. Ik kocht er een krukje en houten cijfer. Ja je leest het goed, eeHappinez Ibizan krukje. En dat ging zo mijn koffer in. Andere spullen moesten maar plaats maken.

Happinez is meer een boetiek. En straalt echt Ibiza uit. De winkel gaf mij een minder imponerend gevoel dan Sluiz maar het is een prachtige winkel. Alles is zeer stijlvol neergezet en de buitenruimte is ontzettend knus. Ik kocht er een kussenhoesje van jeansstof in de sale!

Langs de snelwegen (waar je overigens grotendeels 60-80 km mag rijden) zijn vele woonwinkels te vinden. Van tuincentra tot designshops. En ze zijn het allemaal waard om te bezoeken. Wel gemeen dat het niet mogelijk is om die ene cactus in je koffer te stoppen. Een leuke eettent bij het Happinez IbizaCala Pada strand is Rias (www.rias-bar-ibiza.com). Wij verbleven er vlak bij en hebben er dan ook geregeld gezeten. Het leuke is dat je vanaf dit strandje ook naar de bekendste Hippiemarkt kan lopen. En als dan het moment komt om weer naar huis te gaan na twee weken op een eiland die je zo hebt omarmt dan doet dat wel even pijn. Met een krukje in mijn koffer gepropt (en een aantal flessen verzorgingsproducten armer ;-)) blijven de herinneringen over. Tot volgend jaar? Ik kijk er al naar uit…

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *