Ben en Marlon te Vinkeveen

Ben en Marlon (& drie kinderen & twee labradors) hebben niet De verbouwingalleen een prachtige boerderij met geweldig weids uitzicht. Ze bezitten ook een manege waar ze met veel liefde voor de paarden zorgen.  Hun wens, een grotere woning. Dit kon alleen gerealiseerd worden door hun bestaande woning te ‘verdubbelen’. Een grootse verbouwing tot gevolg. Het echtpaar benaderden mij met de vraag of ik hen wilde helpen met de indeling en styling van hun nieuwe paleis.

Moodboard Ben en Marlon

Nadat ik de wensen van het gezin had aangehoord heb ik hen een plan gepresenteerd. Duidelijk was dat met name het landelijke buitenleven ook binnen ‘voelbaar’ moest zijn. Het gebruik van aardetinten in matte verf, robuuste materialen zoals beton en verweerd hout en aaibare materialen speelde daarbij een grote rol.

Na een aantal weken hadden Ben en Marlon al hele stappen gemaakt. De vloeren waren gelegd, de keuken was geplaatst. De keuken heeft Ben
zelf ontworpen en laten maken. In de keuken is gekozen voor een donkergrijze tegelvloer. De keuken zelf is van mooi vergrijsd eiken met een betonnen aanrechtblad. Afgewerkt met boeren witte tegeltjes. Een perfect contrast.

ensuiteIn de ‘leeskamer’ ligt een whitewash houten vloer en in de woonkamer (gescheiden door ensuitedeuren) ligt dezelfde tegelvloer als in de keuken. Het is altijd spannend om de keuzes waar je over hebt meegedacht nu echt te zien. Voor de muren heb ik gekozen voor zachte pastel aardetinten zodat de aandacht niet zou worden afgenomen van het prachtige uitzicht.

Na een aantal maanden kon het stylen beginnen. Samen met Marlon ben ik op pad gegaan. We zochten naar meubels en accessoires. Onder andere bij Loods 5. Belangrijk hierbij vond ik dat Marlon zich ‘thuis’ voelde bij de spullen die we kozen. Met een beetje  hulp van mij heeft ze uiteindelijk haar eigen keuzes gemaakt. En dat maakt dat het gezin bij thuiskomst denkt; dit past bij ons. En ik moet zeggen dat er best gedurfde keuzes zijn gemaakt.

Zo bevat de bank in de woonkamer verschillende prints. Het gezin heeft nog drie jonge dames in huis. Dan mag er best iets ‘spannends’ in de styling zitten. De vilten sierkussens, het koeienkleed, de houten vis in de keuken, allemaal keuzes met een knipoog. Ook persoonlijke spullen werden toegevoegd. Het Mariabeeld onder de stolp, foto’s, boeken in de vier meter lange boekenkast, de schilderijtjes van de eenden. Dit maakt dat je nieuwe interieur snel eigen wordt (zie foto’s galerij onderaan blog)

tafelIn de keuken is een tafel geplaatst waar het gezin lekker kan ontbijten. De grote tafel in de ruimte waar de boekenkast staat leent zich uitstekend om een boek te lezen, een magazine door te bladeren, huiswerk te maken, een kop koffie te drinken. Daarnaast zie ik het gezin al uitgebreid dineren aan deze tafel met kerst. Persoonlijk is dit mijn favoriete plek van het huis. De grote tafel met vele stoelen (in een paarse kleur) voelt toch geborgen doordat je in de ruimte omhelst wordt door de natuurlijke omgeving. De kroonluchter was een grote wens van Ben. Nadat ik wat voorwerk had gedaan in het zoeken van een lamp werden ze verliefd op deze. Een klassiek exemplaar met een moderne twist van Nano interieurs.

DetailEn dan komt het moment dat de ‘klus’ is geklaard. Het moment dat je taak als stylist erop zit, dat nieuwe spullen eigen moeten worden gemaakt en dagelijkse spullen een plek moeten krijgen.  Een klein jaar later ben ik terug gegaan voor het maken van foto’s en om te zien of ze nog steeds zo blij zijn met het resultaat. Ik was toch enigszins verbaasd toen ik zag dat ze toch nog best wat gewaagde keuzes  hadden gemaakt in de verdere styling. Zo kozen ze voor een groot boeddha schilderij in de woonkamer. Fijn om te zien dat veel spullen nog hetzelfde stonden en dat er verse bloemen op tafel stonden. Verse bloemen zijn voor mij een teken dat iemand met liefde voor zijn of haar interieur zorgt. Het voelde voor mij als ‘thuiskomen’.

“Ben en Marlon bedankt voor deze geweldig gave kans om mijn creativiteit en passie voor het interieur met jullie te delen. Ik vond het een heerlijke samenwerking en wat zijn jullie een warm, liefdevol gezin. Het maakt mij trots dat ik jullie meer over ‘interieurland’ heb mogen bijbrengen zodat jullie nu ook zelf keuzes durven maken.” 

“Voel je thuis in je interieur.” – Daphne

(Foto’s gemaakt door Bjorn Meekel fotografie)

Deze diashow vereist JavaScript.