Kinderkamer peuterproof…

Het is haast niet te geloven dat mijn kleine mannetje alweer twee jaar wordt in Oktober. Ik kan mijn zwangerschap en de geboorte van onze Vince nog zo goed herinneren. Net als het kopen van de eerste spullen. De box, de kinderwagen, de maxicosi, het babybedje, de eerste kleertjes. Het meeste is al weer de deur uit. Ik vind het een beetje truttig klinken als moeders zeggen: “Het gaat zo snel. Je knippert een keer met je ogen…” En toch is het zo. Ik heb het stiekem ook al eens uitgesproken.

Een aantal weken geleden was ik bij Babypark in Gouda. Een heerlijke winkelketen! De stijlkamers zijn zo ontzettend sfeervol en met liefde ingericht. Ik kan in iedere kamer wel een paar minuten rondkijken. Ik ga er geregeld naar toe. Niet goed voor je portemonnee, wel voor de inspiratie. Omdat Vince bijna twee wordt wil ik zijn kamer ‘peuterproof’ maken. Aan de ene kant een ontzettend fijne nieuwe uitdaging maar aan de andere kant het afsluiten van een fase. Het baby-zijn is er echt af en we moeten door… ‘zucht’.

_DSC6767Het veertjesbehang van studio Onszelf wat Vince nu in zijn kamer heeft voelde zo geborgen als ik ’s nachts weer uit mijn bed moest om een voeding te geven. Dan kroop ik in de stoel met mijn cadeautje in mijn armen en was het alsof ze zachtjes op je neer dwarrelden. Het voelde erg ‘baby’ aan. Het contrast met het donkergroen maakt de kamer een tikkeltje stoerder.

Bij Babypark viel mijn oog op een stijlkamer met zwart-wit tinten en veel gebruik van underlayment. Ontzettend fris en toch ook stoer. Ik kan het goed toepassen op de kinderkamer. De whitewash steigerhouten balken op de muur in Vince z’n kamer wil ik behouden. Net als de kast en commode die mijn man zelf heeft gemaakt. Dit voelt best gelijkend aan het underlayment in de stijlkamer. Ook de vloer mag blijven (kiezel Vt-wonen). Rest mij een nieuw behang, en veel witte verf. Het bedje wil ik ook aanpakken. Ik kan mij er zo op verheugen om lekker naast Vince te kruipen in bed om hem een boekje voor te lezen zonder dat er spijlen in de weg zitten.

Ik ga mij de komende maanden nog eens goed oriënteren en vooral laten inspireren. Ik houd jullie op de hoogte.

En als je nog nooit bij een filiaal van Babypark bent geweest zeg ik…

“RENNEN en veel plezier!”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *