Lentekriebels in de slaapkamer

Hebben jullie dat ook? Zodra de lentegeuren in de lucht hangen, de lammetjes worden geboren, de bloesems in bloei staan, het ’s avonds langer licht blijft en je voor het eerst de deur weer open kan zetten dan begin ik onrustig te worden. Ik wil alle kasten uitpluizen, irriteer me ineens aan dat ene jeanskussen dat al maanden op de bank ligt en twijfel over de kleuren op de muur. Ze zeggen dat vrouwen last hebben van schoonmaakdriften zodra de lente in de lucht hangt. Het is vast een mythe maar in mijn lichaam gebeurt er toch echt van alles.

Deze lente pakken we de slaapkamer aan. Het is de enige ruimte waar ik niet trots op ben en waar ik geen ‘grip’ op krijg. Dit keer pak ik het anders aan. Ik ben netjes begonnen met inspiratie opdoen op Pinterest, ik heb een moodboard gemaakt en ik heb bij mijn keuzes twee woorden in mijn hoofd: Fris en licht.

De eerste aankopen hebben we al gedaan. We hebben een boxspring met een prachtige lichtgrijze stof en nieuw laminaat gekocht. Er ligt nu vloerbedekking in een antraciet grijze kleur in de slaapkamer. Dat past niet bij fris en licht dus dat gaat er ‘hup’ uit. Er komt een prachtige lichtgrijze tint laminaat voor in de plaats uit de VT wonen collectie genaamd Kiezel. Deze vloer ligt al in de slaapkamer van mijn zoontje en ik vind hem prachtig.

De kleuren voor op de muren en qua accessoires ga ik kiezen in zachte grijstinten en aanvullend blauwe en groene pasteltinten.

Dit weekend gaat mijn man beginnen met het leggen van de nieuwe vloer. Wat zal dat al een verandering zijn. Kan ik ondertussen nog even ramen lappen, kasten uitruimen, me irriteren aan dat andere kussentje en de lenteluchten opsnuiven.

2 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *