Shoppen @ Utrecht City

Onlangs ging ik met mijn man een dagje op pad in Utrecht. We zijn altijd groot voorstander om vooral de hoofdstraten te vermijden in een grote stad en juist opzoek te gaan naar de zijstraten en mooie boetiekjes. En laat Utrecht je daar in kunnen verrassen. Ik neem jullie graag mee naar de leukste woonshops en eettentjes van deze authentieke, knusse stad.

Parkeren is in grote steden vaak niet te doen waardoor we kozen voor het reizen met de trein. Ik ben al lange tijd niet in Utrecht geweest (eerst woonde ik er haast omdat ik er vier jaar lang een studie volgde) waardoor mij als eerste opviel hoe mooi Hoog Catharijne is geworden. De jarenlange verbouwing (ze zijn nog steeds niet klaar overigens) werpt zijn vruchten af. Bij aankomst loop je al tegen een SissyBoy Homeland store aan en de Nespresso store. Niet verkeerd.

We liepen richting domtoren en begonnen vanuit dat punt onze tour. Woonboetiek Alltheluckintheworld (A.T.L.I.T.W) (Zadelstraat 15) kwam als eerste op ons pad. Een heerlijk knusse shop met woonaccessoires en sieraden. Vooral de ansichtkaarten spraken mij aan. Ik kocht er dan ook één. De spontane dame achter de kassa gaf aan dat de store in Amsterdam nog indrukwekkender is. Voor een volgende keer. Check.

De tweede store was KECK & LISA (Zadelstraat 38) Een winkel met veel verschillende items op woongebied met zeer bekende merken. Het was er indrukwekkend vol. Vooral het smalle steegje in de winkel naar achter toe sprak mij aan (zie foto). De winkel is gevestigd in een prachtig pand.

We vervolgden onze weg naar Noahs (Lijnmarkt 45). Op de gevel staat: “Een hippe kinderwinkel” en ik moet zeggen met recht. Niet alleen mooie kinderkleding van bekende merken maar ook de prachtigste kinderaccessoires op woongebied zijn er te koop. Zeker de moeite waard.

Dan naar Dille en Kamille (Oudegracht 119). Een winkel die je NOOIT kan overslaan. Ik ben fan en blijf fan. En de winkel in Utrecht is prachtig. Ik kocht er een woonslinger, theedoek en item voor de keuken.

De Bakkerswinkel (Wittevrouwenstraat 2) stond nu op de planning. Het is even een stukje lopen maar de route is de moeite waard. Langs de universiteit (wat bof je als je in dit pand naar school mag, laat staan kan wonen) valt al snel je blik op de winkel op de hoek van de straat. Kneuterig en warm. Het is mogelijk direct iets uit de vitrine te kiezen maar nog leuker is het om de trap naar beneden te gaan en te zitten in één van de kelders met uitzicht op de grachten. We dronken er alleen een koffie. Wat was het lastig de verleiding van alle zoete lekkernijen te weerstaan maar we wilden graag ergens anders lunchen.

De lunch nuttigden wij bij Anne&Max (Donkere Gaard 4). En boy wat was het er druk. Alsof heel Utrecht centrum de beslissing had genomen daar te lunchen. Dat was een goed teken. We vonden het het wachten waard waardoor we (30 minuten OOOHHH) hebben gewacht op een tafel. Het personeel was zeer vriendelijk en lieten ons regelmatig weten of er al een tafel beschikbaar kwam. We kregen zelfs een smoothie van het huis aangeboden tijdens het wachten. Op het moment dat er een tafel vrij kwam had ik geen spijt van onze keuze zo lang te wachten. Wat een heerlijke plek om te zitten. De open keuken, waar we tijdens het wachten vele blikken op hadden geworpen, liet ons de mooiste gerechten zien. We kozen zelf voor de lunch voor twee. Het was zoveel dat ze het niet eens op de tafel kwijt konden. HEERLIJK.

Na de lunch toch even de hoofdstraat in. We liepen er snel doorheen. De zijstraten waren toch echt veel aantrekkelijker.

De volgende keer gaan we opzoek naar nieuwe pareltjes in deze stad. Ik bedank Utrecht stad voor een heerlijke dag. Als je een tip hebt voor ons volgend bezoek, laat je het dan weten?!

1 Reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *